Groen schoonmaken

Net als in andere branches wordt er in de schoonmaakbranche tegenwoordig ook gewerkt met het oog op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is voor klanten en de overheid steeds belangrijker dat de werkzaamheden op een maatschappelijk verantwoorde manier worden uitgevoerd en dat er rekening gehouden wordt met de belasting van het milieu en de gezondheid van de werknemers. Deze verschuiving heeft plaatsgevonden in verschillende branches en dit is iets wat de komende jaren alleen maar toe gaat nemen. In de schoonmaakbranche werd voorheen nog wel gebruik gemaakt van schoonmaakproducten- en machines die niet bijdragen aan een schoner milieu, integendeel zelfs. De schoonmaakproducten bestonden eerst uit stoffen die een slechte uitwerking op het milieu hadden en dit gold ook voor schoonmaakproducten die in de machines gebruikt werden. Tegenwoordig hechten we veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarom is er de laatste jaren een flinke omslag geweest wat betreft duurzaam werken en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Groen schoonmaken en milieuvriendelijker werken

Onder groen schoonmaken verstaan we schoonmaken op een milieuvriendelijke manier. Er wordt gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen die geen schadelijke chemicaliën bevatten en het personeel maakt gebruik van ergonomisch verantwoorde schoonmaakmethoden waarbij hun gezondheid niet in het geding komt. Wij van Schoonmaakbedrijf Reinstaat hebben duurzaam en groen schoonmaken ook hoog in het vaandel staan. Bij het uitvoeren van onze schoonmaakwerkzaamheden maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten die geen bedreiging vormen voor het milieu. Ons goed opgeleide personeel maakt tijdens de schoonmaakwerkzaamheden gebruik van technieken die ergonomisch verantwoord zijn en hun lichaam zo min mogelijk belasten. Door een goede werkhouding aan te nemen wordt er voorkomen dat er blessures of lichamelijke klachten ontstaan. Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf in de omgeving van Utrecht en Amersfoort? Schoonmaakbedrijf Reinstaat uit Woudenberg staat graag voor u klaar.

Duurzame schoonmaakmaterialen

Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden maken we gebruik van duurzame schoonmaakmaterialen en biologische schoonmaakmiddelen. Qua schoonmaak materialen werken we veel met microvezel. Deze synthetische vezels bestaan uit polymeren en de doeken die vervaardigd zijn uit dit materiaal kunnen goed gebruikt worden om mee schoon te maken. Met microvezeldoeken kan goed doorgedrongen worden in het vuil en de vezels zijn lipofiel. Dit houdt in dat vet en olie zicht hecht aan de vezels. Bij het schoonmaken van vettige oppervlakten hoeft dus geen gebruik gemaakt worden van reinigingsmiddelen om het vet eerst los te maken. Microvezeldoeken voorkomen ook streepvorming op oppervlakten, en dit scheelt dus weer extra werk. Bij het reinigen van droge oppervlakten heeft microvezel ook voordelen. De doek kan statische elektriciteit opladen waardoor stofdeeltjes naar de doek toegetrokken worden. De schoonmaak specialisten van Reinstaat kunnen uw kantoorruimte effectief en vlot schoonmaken met de microvezeldoeken en overige reinigingsmiddelen.Man boent vloer met schoonmaakmachine