Duurzaam

Wij zijn uw duurzame schoonmaakpartner. Omdat wij het vanzelfsprekend vinden om een goede, veilige samenleving voor onze kinderen en kleinkinderen achter te laten. Reinstaat is altijd bezig met innovatie en de inzet van de nieuwste schoonmaak technieken. Daardoor gebruiken wij veel minder schoonmaakmiddelen en is vaak alleen maar water nodig. Echt waar, het werkt en het kan! De reinigingsmiddelen die wij wel gebruiken zijn niet schadelijk voor mens en milieu. Wij zijn er trots op om koploper te zijn in de schoonmaakbranche en ons uw duurzame schoonmaak partner te mogen noemen.

Duurzom Vignet | Schoonmaakbedrijf Reinstaat

Duurzom Vignet

Reinstaat heeft het Duurzom Vignet. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen kijkt deze organisatie/ dit keurmerk veel vooruit naar intenties en ambities om te verbeteren. We vertellen u graag waar we mee bezig zijn en wat onze doelen zijn. Speciaal daarvoor presenteren wij onze duurzame agenda.

Duurzame agenda

Ambities 2018

  • √ auto bedrijfsleider vervangen voor elektrisch
  •  eerste bedrijfsbus vervangen voor elektrisch
  •  laten zien dat laat zien dat goed werkgeverschap, duurzaamheid, commercie, en plezier goed samen kunnen gaan
  •  opfris opleiding lager kader en midden kader

Ambities 2019/2020

  • alle bedrijfs bussen op fossiele brandstof vervangen voor een duurzame bus

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Staat bij uw organisatie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook hoog op de agenda? Dan kunnen we elkaar een hand geven en elkaar versterken. Maak Reinstaat uw duurzame schoonmaakpartner. Dan zorgen we niet alleen voor een schone en frisse werkomgeving, maar kunnen we ook van toegevoegde waarde zijn voor uw eigen duurzame agenda.

Verduurzaming pand & wagenpark

eerste elektrische bus ReinstaatInmiddels hebben we veel bereikt de afgelopen jaren. Zo zijn we jaren geleden begonnen om ons wagenpark en kantoorpand te verduurzamen en energie neutraal te maken. De directie auto is in 2015 al vervangen voor een elektrische bolide, de wagen van de bedrijfsleider in 2017 en in augustus 2018 is daar met trots onze eerste elektrische bus.

Microvezel en stofzuigers

Belangrijke stappen hebben we gemaakt door de invoer van ons microvezel systeem. Hierdoor is het gebruik van schoonmaakmiddelen met wel 90% teruggebracht. Ook zijn er 70 nieuwe stofzuigers aangeschaft die minder energie verbruiken, minder geluid maken en minder fijnstof uitstoten: onze zogenaamde Clean Air stofzuigers. Alle innovaties en verduurzaming van reiningsmiddelen en nieuwe technieken blijven we constant volgen en inzetten.

Divers personeel & diploma’s

Verder scholen we ons personeel met speciale vakdiploma’s. We stapten eerder volledig over op ergonomisch materialen die volledig voldoen aan alle arbo-normen. Ook een divers personeelsbestand met een breed palet aan nationaliteiten is inmiddels een feit. Vanzelfsprekend toetsen we onze leveranciers op het gebied van duurzaamheid. Zo gaan we samen bewust de toekomst in.