Hygiëne op school erg belangrijk

Uit onderzoek blijkt dat de hygiëne in veel Nederlandse scholen ernstig te wensen over laat. Leraren in heel Nederland ontvangen hier massaal klachten over van zowel ouders als kinderen. Met name de toiletten zijn onhygiënisch. Dit zorgt er voor dat veel kinderen de toiletten op school mijden en het uitstellen tot ze weer thuis zijn. Hier zitten vele gevolgen aan. Doordat ze een onhygiënisch toilet gezamenlijk gebruikt, kunnen besmettelijke ziektes zich gemakkelijker verspreiden. Goede hygiëne verkleint de kans dat kinderen ziek worden. De veiligheid en gezondheid van kinderen is voor een school prioriteit nummer één. Veel scholen beschikken niet over de juiste personen om de hygiëne van de school te waarborgen. Als het budget van een school het toelaat, dan is het gemakkelijker en een stuk veiliger om de schoonmaakactiviteiten uit handen te geven aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Hiervoor is de ideale oplossing. Reinstaat is een professioneel schoonmaakbedrijf die zijn werkzaamheden uitvoert voor verschillende branches in de omgeving van Utrecht en Amersfoort.

Slechte hygiëne op scholen anno 2018

Zeven op de tien leraren geven aan dat ze klachten ontvangen van leerlingen over de hygiëne op school. Dit geldt voor zowel basisscholen als scholen voor het voortgezet onderwijs. De grootste klachten zijn stank op het toilet en vieze wc–brillen. Dit leidt ertoe dat kinderen het toiletbezoek uit stellen totdat ze weer thuis zijn. Niet alleen de toiletten op veel scholen zijn vies. De rest laat ook te wensen over. Een goede hygiëne is een randvoorwaarde voor kwalitatieve scholing. Dit blijkt ook weer uit een onderzoek waar maar liefst 43 procent van de leerlingen aan geeft regelmatig moeite te hebben met opletten in de les, omdat zij eigenlijk naar het toilet moeten, maar dit het liefst mijden omdat ze het vies vinden. Reinstaat kan samen met scholen er voor zorgen dat dit percentage vermindert wordt. Het team van Reinstaat zorgt er voor dat de toiletten de gehele schoolweek schoon zijn. Hierdoor gaan de leerlingen met minder moeite naar de toilet en hebben dus minder moeite met opletten in de les. Door de vieze toiletten aan te pakken, pak je dus gelijk twee problemen in één keer aan.

School schoonmaak door professionals

Reinstaat is een professioneel schoonmaakbedrijf en verzorgt hoogwaardige schoonmaakdiensten in allerlei verschillende branches, waaronder scholen. We maken gebruik van de beste schoonmaakproducten en apparaten zodat elke ruimte waar de kinderen zich in bevinden zo goed en efficiënt mogelijk schoon worden gemaakt. Het team van Reinstaat is erg flexibel waardoor er kan worden schoongemaakt buiten de schooltijden om. De kinderen kunnen dan de volgende dag weer in een schone school beginnen. Naast het schoonmaken binnen in de school kan Reinstaat ook worden ingeschakeld om de buitenkant van de school te reinigen. Reinstaat is gespecialiseerd in gevelreiniging, glasbewassing, en het reinigen van trappenhuizen en portalen. Staat voor u ook de gezondheid en de hygiëne van de kinderen op nummer één? Laat je ontzorgen door Reinstaat en geniet van een schone en hygiënische school!