Gevelreiniging

Door blootstelling aan steeds veranderende weersomstandigheden en schadelijke uitlaatgassen hebben gevels en daken het soms zwaar. Een goed onderhouden gevel zorgt voor een beter binnenklimaat en voor een langere levensduur van gebouwen en materialen. Bij professionele gevelreiniging komt meer kijken dan u denkt. Met jarenlange ervaring, innovatie en inzet van goed opgeleide mensen geeft Reinstaat uw pand aanzien en een langere levensduur. 

Vraag een offerte aan

Periodiek reinigen & preventie

Vuil en vooral vogelpoep, kan in het hout en/of in andere materialen trekken en grote schade aanrichten. Door periodieke schoonmaak voorkomt u dat. Met de inzet van professionele apparatuur en vakmensen reinigt Reinstaat uw pand optimaal en duurzaam. Wanneer u dit opneemt in uw onderhoudsplan heeft u er geen omkijken meer naar. Zo kunnen wij de staat van uw gebouw proactief en preventief in de gaten houden. Reinstaat biedt meer dan schoonmaak alleen. 

Gebruikte technieken

Welke techniek wij toepassen is sterk afhankelijk van het materiaal van uw gevel en de mate van vervuiling. De hogedrukspuit is veel gebruikt omdat dit een zeer efficiënte manier is om aanslag te verwijderen. Andere technieken zijn: stoomreiniging, chemische reiniging, laserreiniging en mechanische reiniging. Stoomreiniging geeft een prachtig resultaat bij bakstenen gevels. Laserreiniging wordt vaak toegepast bij historische gebouwen en kunstwerken waarbij het vuil door middel van intensief licht verdampt kan worden. Bij glazen gevels maken wij veelal gebruik van mechanische reiniging waardoor de gevel door een machinaal aangedreven borstel gereinigd wordt. Soms is de inzet van chemische reiniging nodig om bijvoorbeeld roetaanslag of verfresten te verwijderen. Dan wordt er gebruik gemaakt van stoom in combinatie met een reinigingsmiddel. Gelukkig kunnen wij in de meeste gevallen werken zonder schoonmaakmiddelen door het gebruik van nieuwe technieken en werkmaterialen.  

Specialistische reiniging

Ook voor specialistische gevelreiniging kunt u ons inschakelen. Denk aan het verwijderen van graffiti, het opnieuw voegen van gevelstenen of het impregneren of zandstralen van de buitenmuren.

Zorgvuldig, efficiënt en in overleg 

Bij een professionele gevelreiniging komt dus veel kijken. Het is en blijft maatwerk en wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Heeft u vragen aan ons? We komen graag met u in contact

We lichten graag onze diensten toe als u hierover nog vragen heeft.